Educatie

Lespakketten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Spelenderwijs ontdekken de kinderen de mogelijkheden van de materialen in de natuur en om ons heen. Ook besteden we aandacht aan inspirerende bronnen uit andere culturen. Deze lessen worden op locatie verzorgd, zoals op scholen, BSO's, groene locaties of bij een evenement.

Workshops kunnen ook op maat worden gemaakt rondom een specifiek onderwerp, of als lessenreeks, afgestemd op de behoefte van de doelgroep.

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of stuur direct een mail naar  via info.studioakina@gmail.com.

Onderstaand een aantal voorbeelden van lespakketten die kunnen worden afgenomen.

Recycle-kunst maak je eigen knuffel Studio Akina

Recycle-kunst

Wist je dat je niet al het afval echt 'afval' is? Met recycle-materiaal zoals plastic, karton en oude kleding kun je kunstwerken maken! Van maskers tot robots, en van fantasie dieren tot vliegende voertuigen. De kinderen leren anders te kijken naar naar wat we afval noemen.

De Wondere Wereld van Planten

We kennen kruiden vooral als smaakmaker voor gerechten, maar wist je dat ze ook magische krachten bezitten? Ze kunnen je geluk brengen, pijn verzachten en zelfs beschermen tegen nachtmerries! Samen gaan we dit ontdekken: ruiken, voelen, plukken en proeven.

Studio Akina workshop Wereldpatronen

Ontdekkingsreis Wereldpatronen

In alle culturen over heel de wereld vind je verschillende kunstuitingen. Ga mee op wereldreis en ontdek de patronen over de wereld. Zoals de mozaïek uit Turkijke, de Mandala uit Tibet, de Mola uit Panama of Escher in Nederland. Ontwerp daarna je eigen patroon met verschillende materialen

Speurtocht seizoenen Natuuronderwijs Studio Akina

Speuren in seizoenen

De natuur heeft elk seizoen een andere schatkamer. Samen gaan we die ontdekken, schatten verzamelen en er een natuurkunstwerk van maken. De schors van een boom, de nerven van een blad of de groeven op het huisje van een slak. Welk patroon zie je, en hoe voelt de structuur? En wat ligt er verstopt onder een tak of hangt er aan een stengel?