https://www.studioakina.nl/Blog/moederdag-cadeau-kopen-of-maken/

Studio Akina Moederdag cadeau kopen of maken

Traditiegetrouw staan de winkels in aanloop naar Moederdag bomvol cadeaus, zoals verwenpakketten voor het lichaam, fijne crèmes met lekkere geurtjes met als claim ‘een weldaad voor je lichaam’. Is dat wel zo?

Kijk eens wat er achterop zowel een crème potje als make-up remover aan ingrediënten staat vermeld. Herken je alles? Waarschijnlijk lees je veel haast onuitspreekbare woorden in een ellenlange lijst. Volgens deze lijst worden de make-up resten grondig verwijderd en zal de crème de huid verzachten, echter ten koste van wat?

Chemische ingrediënten in verzorgingsproducten zorgen er juist voor dat de huid uitdroogt, sneller veroudert of irriteert. De huid is ons grootste orgaan. Ieder mens heeft gemiddeld 2 meter huid en deze is toch maar enkele millimeters dik. De huid is een weerspiegeling van de gezondheid van binnen. Het voert namelijk ook de afvalstoffen af van binnenuit (bijvoorbeeld een allergische reactie op verkeerde voeding) en andersom neemt de huid ook snel stoffen op die in de bloedbaan komen. Denk maar aan de werking van nicotine pleisters!

Natuurlijk is niet altijd natuurlijk

De cadeaupakketten voor Moederdag zien er leuk uit, dat geef ik eerlijk toe. Mooie kleuren, leuk ingepakt en met aanlokkelijke prijzen. En de inhoud dan? De grote merken zijn niet helemaal ongevoelig voor de kritische consument. Ze brengen nieuwe producten op de markt gelabeld ‘met natuurlijke ingrediënten’. Echter, kijk je achterop het potje, dan zie je nog steeds onuitspreekbare ingrediënten. Dit keer is het product dan wel verrijkt met bijvoorbeeld jojoba olie of aloë vera, maar die staan ergens op de tiende rij. Hoe verder achterop in de beschrijving, hoe minder er van het bestanddeel in zit. Als consument moet je daarom wel alert blijven; als er ‘natuurlijk’ op een product staat wil dit helaas niet automatisch zeggen dat dit ook daadwerkelijk zo is.

Mijn boodschap?

Doe moeder en jezelf een plezier en kijk eerst achter op het etiket van een verzorgingsproduct alvorens het te kopen. Vraag jezelf af waarom een bepaald ingrediënt in dat product zit, wat de werking ervan is en of dat ook echt nodig is. Kijk vervolgens eens naar alternatieve producten of doe eens gek en maak het zelf! Voor de meeste DIY recepten zijn maar enkele ingrediënten nodig, je weet 100% wat erin zit en een zelfgemaakt cadeau geeft toch weer een andere waardering.

Inspiratie

DIY homemade gezichtscrème

Maak je eigen body butter

DIY oogmake-up remover

Maak je eigen gezichtstonic

En wat ga jij doen?

Tags: , ,